Ελληνική έκδοσηEnglish versionDeutsche VersionVersion Française
Real Estate, Civil Engineering & Tourism in Greece

Τεχνικά Θέματα Κατασκευής Κτιρίων

Εικόνες από κατασκευές μας

Επιστροφή στη σελίδα Τεχνικά Θέματα

Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας
Αρχή Σελίδας

3.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Φέρων οργανισμός: μπετόν, σύμφωνα με την εγκεκριμένη (από πολεοδομία) στατική μελέτη.

Τοιχοποιία εξωτερική: τούβλο διπλό με μόνωση συνολικού πάχους 25cm.

Τοιχοποιία εσωτερική: τούβλο μονό συνολικού πάχους 10cm και στις δύο περιπτώσεις κατασκευάζονται σενάζ περίπου στο μέσο της διαδρομής.

Σκεπή: οι στέγες αν απαιτείται γίνονται από άριστη ξυλεία και βάσει σχεδίου. Σύμφωνα με τη στατική μελέτη τοποθετούνται κεραμίδια γαλλικού ή ρωμαϊκού τύπου ενώ εσωτερικά σε εμφανή σκεπή τοποθετείται ραμποτέ- ξυλεία με λούστρο καλής ποιότητας και η απαραίτητη από τη μελέτη μόνωση.

Επιχρίσματα: όλοι οι τοίχοι μέσα και έξω σοβαντίζονται με τις καλύτερες αναλογίες υλικών στον τύπο που ο πελάτης θέλει δηλ. χωριάτικο ή τριφτό. Τα στάδια είναι τρία: πεταχτό, λάσπωμα, μάρμαρο.

Ηλεκτρικά: ηλεκτρικές γραμμές, καλωδιώσεις, κουτιά διακλάδωσης, διακόπτες για φώτα, ρευματοδότες θέρμανσης- φωτισμού του πίνακα, οι απαιτούμενες γειώσεις των εγκαταστάσεων, η εσωτερική τηλεφωνική εγκατάσταση, οι γραμμές και οι πρίζες για την κεραία της τηλεόρασης (όχι κεραία) περιλαμβάνονται στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Ο πίνακας διανομής είναι Legrand ή αντίστοιχης ποιότητας άλλης εταιρίας όσων γραμμών απαιτείται συμπεριλαμβανομένου και του ρελέ διαρροής. Η ηλεκτρική εγκατάσταση γίνεται μέσω πλαστικών σωληνώσεων από καλώδια NYA στα στοιχεία και στις οροφές. Αυτά γίνονται με έγκριση από την ΔΕΗ σύμφωνα με τις προδιαγραφές της.

Ο πελάτης θα επιβαρυνθεί με τη σύνδεση και με το σχέδιο του ηλεκτρολόγου μαζί με το τιμολόγιο και το ΦΠΑ αυτού.

Για κάθε χώρο προβλέπονται τα πιο κάτω:

 1. Ένας διακόπτης, ένα φωτιστικό και δυο πρίζες για κάθε υπνοδωμάτιο με λειτουργία αλερετούρ.
 2. Μια τηλεφωνική γραμμή σε κάθε δωμάτιο και πρίζες τηλεόρασης.
 3. Μια γραμμή μαγειρείου, ένα φωτιστικό σημείο οροφής, αλερετούρ, ένας διακόπτης και τρεις πρίζες εργασίας στην κουζίνα.
 4. Δύο φωτιστικά σημεία, δυο πρίζες, δυο διακόπτες, γραμμή τηλεφώνου και τηλεοράσεως στο καθιστικό.
 5. Ένα φωτιστικό σημείο τοίχου και γραμμή θερμοσίφωνα στο λουτρό. Η πρίζα και ο διακόπτης τοποθετούνται έξω από το λουτρό.
 6. Ένα φωτιστικό και μια πρίζα SOUKO και ένα φωτιστικό τοποθετούνται ανά 10τ.μ στις στεγασμένες βεράντες.

Υδραυλικά: αποτελείται από την πλήρη υδραυλική εγκατάσταση των δυο μπάνιων, της κουζίνας με αποχετευτικό και υδρευτικό δίκτυο. Την σύνδεση του ηλιακού θερμοσίφωνα και του πλυντηρίου ρούχων και πιάτων με τα δίκτυα. Σε κάθε βεράντα τοποθετείται μια βρύση όπως επίσης στο υπόγειο και στον εξωτερικό χώρο. Στις βεράντες αφού πρώτα δοθεί η κατάλληλη κλήση από το δάπεδο τοποθετείται σωλήνας απομάκρυνσης του νερού. Σε δυο ή τρία πλευρικά σημεία της οικίας τοποθετούνται υδροροές για την απομάκρυνση του νερού από την ταράτσα.

Θέρμανση: σύμφωνα με την μελέτη του μηχανολόγου τοποθετούνται θερμαντικά σώματα τύπου panel ευρωπαϊκά (στα μπάνια τοποθετούνται πετσετοκρεμάστρες).Ο λέβητας, ο καυστήρας και ο κυκλοφορητής όπως επίσης όλη η εν γένει εγκατάσταση καθώς επίσης και η δεξαμενή ενός τόνου τοποθετούνται στο υπόγειο. Ο θερμοστάτης χώρου είναι αυτόματος ψηφιακός ηλεκτρονικός.

Κουφώματα: Σε όλα τα ανοίγματα τοποθετούνται λευκά κουφώματα αλουμινίου αρίστης ποιότητας ηλεκτροστατικής βαφής, ανοιγόμενα με ανάκληση όπου χρειάζεται και ρολό αλουμινίου με ιμάντες. Τα τζάμια που τοποθετούνται είναι διπλά θερμοηχωμονωτικά. Στην κύρια είσοδο τοποθετείται κλειδαριά ασφαλείας με μάτι αναγνώρισης όπου το panel της δημιουργείται από στοιχεία αλουμινίου τα οποία μπορεί να τοποθετηθούν κάθετα, οριζόντια ή διαγώνια. Στα εξωτερικά κουφώματα υπάρχει ποδιά από μάρμαρο Καβάλας πάχους 3cm μπιζουτέ.

Χρωματισμοί: στο εσωτερικό όλοι οι χώροι εκτός από τα υπνοδωμάτια αφού πρώτα σπατουλαριστούν βάφονται με πλαστικό χρώμα αρίστης ποιότητας δικής σας επιλογής. Τα ταβάνια χρωματίζονται λευκά. Οι εξωτερικές επιφάνειες χρωματίζονται με ακρυλικό αρίστης ποιότητας (δυο χέρια) αφού πρώτα ασταρωθούν. Το ίδιο ισχύει και για τις εσωτερικές επιφάνειες (ένα αστάρι δυο πλαστικό).

Δάπεδα: σε όλα τα δάπεδα της κατοικίας τοποθετούνται κεραμικά πλακάκια αρίστης ποιότητας τα οποία ο πελάτης διαλέγει σε συνεργασία με τον κατασκευαστή. Στα υπνοδωμάτια υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ξυλείας. Σε όλα τα δωμάτια και στις βεράντες τοποθετούνται τα αντίστοιχα σοβατεπί.

Σκάλες εσωτερικές- εξωτερικές (όχι υπογείου): οι εσωτερικές σκάλες επενδύονται με ξύλινα ή μαρμάρινα σκαλοπάτια. Το κάγκελο της σκάλας κατασκευάζεται με μασίφ σίδερο ή κοιλοδοκό και η κουπαστή είναι σφυρηλατημένη. Η εξωτερική σκάλα εισόδου επενδύεται με μάρμαρο Καβάλας 2cm (και το σκαλοπάτι και το κούτελο).

Κουζίνα: στην κουζίνα τοποθετούνται ντουλάπια κατασκευασμένα από MDF επενδεδυμένο (δεσποτάκι-δρυς-ανιγκρέ). Το συνολικό τους μήκος είναι 10μ. περίπου. Το βάθος του ντουλαπιού είναι 55cm , το δε ύψος 85cm. Τα ντουλάπια του τοίχου τοποθετούνται 60cm πάνω από τα ντουλάπια του δαπέδου. Το ύψος τους είναι 60cm και το βάθος τους 30cm.

Στην κουζίνα επενδύεται με πλακάκια ο τοίχος μεταξύ των ντουλαπιών δαπέδου και των ντουλαπιών τοίχου και πάνω από το νεροχύτη σε ύψος 60cm. Μεταλλικός ανοξείδωτος νεροχύτης διαστάσεων 0,50 x 1,00μ. με δυο γούρνες. Ο νεροχύτης είναι εφοδιασμένος με σιφόνι (λιποσυλλέκτη), που τοποθετείται εφόσον ο πελάτης το θέλει. Οι μπαταρίες είναι αρίστης ποιότητας αναμίξεως με σπιράλ. Τέλος οι πάγκοι είναι συνθετικοί αρίστης ποιότητας άκαυστοι δικής σας επιλογής χρώματος.

Τζάκι: κατασκευάζεται στη θέση που φαίνεται στα αντίστοιχα σχέδια. Εσωτερικά το τζάκι είναι επενδεδυμένο με πυρότουβλα. Η φούσκα του τζακιού σοβατίζεται όπως και οι τοίχοι. Το τζάκι είναι υπερυψωμένο στα 35cm περίπου από το έδαφος. Επιπλέον επενδύεται με πέτρα ή ξύλο το πρεβάζι.

Μπάνια/ Είδη Υγιεινής: Όλα τα είδη υγιεινής και τα εξαρτήματα τους εκτός από τις μπαταρίες και τις βρύσες είναι από πορσελάνη αρίστης ποιότητας. Οι μπαταρίες και οι βρύσες είναι αρίστης ποιότητας με μείκτη (ζεστό-κρύο). Όλα τα είδη υγιεινής είναι λευκά. Όλα τα πιο πάνω επιλέγονται με συνεργασία ιδιοκτήτη και κατασκευαστή.

Ο νιπτήρας 64 x 50cm τοποθετείται με κολώνα από πορσελάνη ο οποίος είναι εφοδιασμένος με τα εξής εξαρτήματα :

 1. Μπαταρία
 2. Σιφόνι κυλινδρικό ορειχάλκινο
 3. Δυο χάλκινους σωληνίσκους προσαγωγής ζεστού- κρύου με διακόπτες γωνιακούς εξωτερικούς (μπίλιας)
 4. Σαπουνοθήκη βιδωτή
 5. Η μπανιέρα είναι χαλύβδινη εμαγιέ ή πλαστικό αρίστης ποιότητας διαστάσεως 1,70 x 0,70cm. Κάθε μπανιέρα είναι εφοδιασμένη με τα εξής εξαρτήματα:
 6. Σιφόνι 40 χιλιοστών με στόμιο καθαρισμού ορειχάλκινο.
 7. Μπαταρία με σπιράλ και κεφαλή ντους.
 8. Δυο άγκιστρα βιδωτά.
 9. Σαπουνοθήκη βιδωτή.

Στο WC αντί μπανιέρα τοποθετείται ντουζιέρα αρίστης ποιότητας διαστάσεων 70 x 70cm. Οι λεκάνες έχουν ολόσωμο σιφόνι, πλαστικό κάθισμα με καπάκι από σκληρό πλαστικό αρίστης ποιότητας. Το καζανάκι είναι χαμηλής πιέσεως αρίστης ποιότητας. Κάθε λεκάνη συνοδεύεται από μια χαρτοθήκη βιδωτή. Οι τοίχοι των χώρων υγιεινής (λουτρό-WC) επενδύονται με πλακάκια μέχρι το ύψος των κουφωμάτων ή παταριών αν υπάρχουν.

Πόμολα/ Διακόπτες: διαλέγονται από τον κατασκευαστή. Ποιότητα διακοπτών Legrand ή άλλου αντίστοιχου τύπου.

Εσωτερικές πόρτες: οι εσωτερικές πόρτες είναι ξύλινες πρεσαριστές με βαφή λάκα ή από MDF πρεσαριστές με επένδυση (δεσποτάκι, δρυς, ανιγκρέ) με βαφή βερνικιού.

Ντουλάπες υπνοδωματίων: Τοποθετούνται στους κοιτώνες κατασκευασμένες από MDF ή επένδυση ξύλου. Το μήκος τους είναι ως 3 μέτρα για το κυρίως υπνοδωμάτιο και ως 2 μέτρα για τα υπόλοιπα. Το εσωτερικό καθαρό βάθος των ντουλαπιών είναι 55cm.. Το ύψος τους είναι 2,80 μ. Μέσα σε κάθε ντουλάπα υπάρχουν τα ανάλογα ράφια και σιδερένιες βέργες για το κρέμασμα των ρούχων. Ακόμη υπάρχουν τρία εσωτερικά συρτάρια. Η βαφή τους είναι από λάκα ή από βερνίκι.

Κάγκελα βεραντών: σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό σχέδιο τοποθετούνται κάγκελα βεράντας μασίφ σε ύψος όχι μεγαλύτερο από 75, 85cm. Τέλος ανάλογα με τις συμφωνίες των ενδιαφερομένων μπορούν να αλλάξουν οι προδιαγραφές με επιβάρυνση του πελάτη.

 • Χρόνος παράδοσης 8 μήνες μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας
Αρχή Σελίδας
 • Η εταιρία μας ΛΟΥΠΑΣΗΣ Α.Ε. αναλαμβάνει κατασκευές κτιρίων με το κλειδί στο χέρι σε όλη την Κρήτη

Επιστροφή στη σελίδα Τεχνικά Θέματα

ΛΟΥΠΑΣΗΣ GROUP     ΚΡΗΤΗ:  ΧΑΝΙΑ   ΡΕΘΥΜΝΟ   ΗΡΑΚΛΕΙΟ   ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ       ΚΥΠΡΟΣ:  ΛΑΡΝΑΚΑ   ΛΕΜΕΣΟΣ   ΠΡΩΤΑΡΑΣ   ΠΑΦΟΣ   
© copyright LOUPASSIS SA 2000-2013 all rights reserved